Lagsporter

Att spela padel

Padel har idag växt till en av Sveriges absolut populäraste sporter. Oavsett om du är 50 eller 15 år gammal är padel en utmärkt sport för dig. Det är en sport som bara växt och växt senaste åren. Fler padelhallar byggs, fler entusiaster dyker upp och sporten i allmänhet växer. Om du känner dig tveksam på padel och dess framfart, bör du åtminstone testa det. Det finns flera bra orsaker till varför du bör välja padel och det är även enkelt att lära sig.

Varför du bör spela

Varför bör du då spela padel? Först och främst är det en utmärkt träningsform. Du kommer att förbränna en hel del kalorier, få med snabbhetsträning, smidighetsträning och även uthållighetsträning.

Sedan är det även enkelt att fixa utrustning. Vad gäller både inomhusskor och träningskläder kan du använda de du redan har. Det enda du egentligen behöver köpa är padelbollar, som är mycket billiga. Sist men inte minst är det bra om du har ett racket när du ska spela. Du kan hyra ett racket om du ska spela någon enstaka gång. Om du vet med dig att du kommer att spela en del är det helt klart värt att investera i ett padelracket också.

Viktigast av allt så är padel också oerhört roligt att spela. Du spelar oftast tillsammans med tre andra personer och de allra flesta kan utöva sporten. När du väl lärt dig att spela kommer du märka att det blir många långa bollar, då väggarna hjälper att rädda upp så bollarna håller längre.

Hur du spelar

Likt tennis har padel linjer, ett nät som bollen ska över och liknande poängsystem. Det som skiljer sig är serven som ska ske genom att bollen studsar i marken en gång först, att bollen får studsa i väggarna utan att “dö” och att man allt som oftast spelar fyra personer till skillnad mot tennisen där det vanligaste är två personer.

bard