Lagsporter

Denna utrustning behöver du till padel

Padel har blivit den nya innesporten i Sverige. Om du är aktiv på sociala medier har du kanske sett både dina vänner och kändisar lägga upp bilder när de tränar. Vem som helst kan hyra en padelbana och spela tillsammans med andra. Men för att spela padel krävs det förstås en del utrustning. Om du bara ska spela någon enstaka gång så kan du oftast hyra racket direkt i hallen. Men om du vill spela regelbundet kan det vara skönt att ha sitt egna. Vi tittar närmare på detta och annan utrustning som krävs.

Skaffa dig ett par riktiga padelskor

Det finns en uppsjö av snygga och funktionella padelskor både för damer och herrar. Hos Rocketpadel.com hittar du bra modeller från ledande varumärken som Adidas, Asics och Nike, bara för att nämna några exempel. Padelskor påminner i mångt och mycket om de skor som används av tennisspelare när de spelar på grusplaner. Padel är ett väldigt fartfyllt spel med snabba sidoförflyttningar så det är viktigt att skorna ger dig ett bra stöd när du spelar. Därför kan det vara bra att testa ett par olika modeller för att se vad som passar dig.

Välj ett bra padelracket

Ett padelracket ser lite ut som ett tennisracket men är mindre till formen. Eftersom padel har blivit så populärt finns det en uppsjö av olika modeller. Om du är nybörjare gör du bäst i att välja ett racket som är anpassat för just motionärer och nybörjare. Många av dem är anpassade både för damer och herrar så flera i familjen kan använda samma racket om så skulle önskas. Padelracketar finns även i varierande prisklasser, från några hundralappar upp till flera tusen kronor. Det finns alltså väldigt mycket att välja på.

Vilka andra tillbehör kan du köpa till?

Förutom padelskor och racket kan du även köpa dina egna bollar att ta med dig till banan. De ser ut som tennisbollar men har inte samma vikt. Du kan även köpa en snygg väska att förvara alla dina saker i på ett smidigt sätt. En del väljer även att spela med skydd för armbågarna för att ge extra stöttning. Det kan även vara bra för dig som har problem med en armbåge sedan tidigare på grund av någon form av skada.

bard