Lagsporter

Amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll är precis som sportens namn antyder från Amerika, närmare bestämt USA. På engelska kallas den för football, och för att inte förväxlas med det som i Europa kallas fotboll så kallas fotboll för soccer i USA.

NFL

Den högsta professionella ligan i amerikansk fotboll är National Football League (NFL). För att nå dit måste man vara mycket duktig, vilket gör att många åtråvärda college har en inriktning i sporten. Kommer man in på ett ansett college på sina meriter från sporten så är chansen stor att NFL får upp ögonen för en. Vidare brukar atleterna i amerikansk fotboll väga mycket och ha stora muskler.

Är amerikansk fotboll farligt?

Spelet i sig är ganska brutalt, man ska ha ordentligt med skydd och samtidigt vara beredd på tacklingar. Det är på så sätt en ganska ojämlik sport i och med att man tar sig långt bara på att vara kraftig och lång. Å andra sidan har många korta personer sprungit förbi hela motståndarlaget och lyckats parera tacklingarna. Mycket handlar om ens egen inställning, tror man att man kan lyckas så är sannolikheten stor att man också gör det oavsett vilken kroppsform man har. Att ha en bra kondition är också viktigt för att lyckas.

bard