Lagsporter

Bli bättre på din sport med styrketräning

Oavsett vilken typ av sport som du utövar är styrketräning ett bra komplement. För att sänka tröskeln för att komma igång med styrketräning är ett eget hemmagym en bra idé. Då kan du träna när du vill och har möjlighet. Det är mycket lättare att få till de där kompletterande gympassen om du har ett eget gym. När du ska bygga upp ett eget gym ska du börja från grunden. Investera i ett bra gymgolv för att både skydda golvet men även dämpa ljud från redskapen du använder.

Investera i bra gymutrustning

Ett gymgolv är inte bara funktionellt utan gör även mycket för stämningen. Med rätt gymgolv kan gymmet ge dig den rätta känslan du behöver inför ett träningspass. Förutom ett bra gymgolv är det viktigt att du investerar i kvalitativa redskap som exempelvis hantlar, skivstång med viktplattor och kettlebells. Den kan även vara bra att ha en bänk så att du kan utföra vissa styrkeövningar som militärpress och bröstpress. Utgå ifrån det du ska träna när du köper redskap och utrustning.

Styrketräningen är ett komplement

När du håller på speciellt med konditionssporter är styrketräning viktigt för att förebygga skador men även för att stärka kroppen. Du kan helt enkelt bli bättre på din sport om du bygger upp din kropp med starka muskler. Träningsresultatet blir inte sämre för att du styrketränar vilket många tror. Styrketräningen kan du se som ett komplement till din vanliga träning. Om du styrketränar ungefär 2-3 pass varje veckan kan du bygga upp tillräckligt mycket styrka för att bli bättre på din sport. Det viktiga är dock att du anpassar övningarna till just din sport. Exempelvis om du är löpare är det viktigt att fokusera på en stark bål och rygg. Att variera din träning är också bra för utvecklingen.

bard